Sten & Material

Vi använder oss av vacker, nordisk granit av alla sorter
Eslövs Stenhuggeri AB i Eslöv erbjuder ett brett utbud av gravsten och gravdekorationer i natursten. Vi har nyproduktion av gravsten, som vi tillverkar av noggrannt utvald nordisk granitsten från pålitliga leverantörer. Skapandet av en vackert utförd gravsten är av stor vikt för oss och därför ser vi alltid till att lyssna till våra kunders behov och önskemål och tummar aldrig på den höga kvaliteten. Vi finns här för er. Hos oss i Eslöv bistår vi er med service av högsta kvalitet.

Natursten

Natursten har sedan urminnes tider varit ett självklart byggmaterial i mänsklighetens konstruktioner och utsmyckningar. Dess slitstarka yta och dess vackra mönster gör natursten till ett överlägset material. Det är ett vackert och tåligt material, väl lämpat att användas som gravsten. Vi använder oss av alla sorters nordisk granit, som ger ett brett spektrum av valmöjligheter.
När behovet uppstår kan du vända dig till oss för renovering eller omslipning av gravstenar.

Nordisk granit

Användandet av natursten har alltid varit populärt eftersom den ger ett vackert och solitt intryck, samtidigt som dess hållbarhet är överlägsen. På Eslövs Stenhuggeri AB gör vi gravstenar av nordisk granit, som kan fås i olika nyanser och med olika kvaliteter. Kontakta oss gärna för mer information om vilka valmöjligheter som finns.

Utomhus

Granit är exempel på en stensort som lämpar sig väldigt väl för vårt nordiska klimat och de temperaturväxlingar, fuktighetsvariationer och väderskiftningar som vi är vana vid. Eslövs Stenhuggeri AB i Eslöv har lång vana av att arbeta med granit och kan ge er råd om utformandet av den gravsten eller gravutsmyckning som ni beställt. Vi hjälper er gärna.
Natursten redo för produktion i Eslöv

Vi hjälper dig

Vi har lång erfarenhet av stenhuggeri och stenbearbetning, ett yrke med starka anor. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra tjänster för att bistå i utformningen av en värdig och rogivande sista viloplats.

Textsnitt & Symboler

Dekorationer och texttyper för personlig utformning
Textens stil och utformning skall med med övrig utformning skapa en stilfull helhet. Man kan även använda den bortgångnes namnteckning eller en handskriven text.
Texten går att få i olika utföranden:
Rak, kursiv, upphöjd, försänkt, förgylld eller målad i olika kulörer.
texttyper-ny
 
Dagens gravstenar går att göra allt mer personliga. Med olika symboler kan man knyta an till ett yrke, intresse eller livsstil.
Men det finns också möjlighet att skapa individuella symboler enligt önskemål.

Här följer några exempel på utsmyckningar som kan höja utseendet och/eller funktion på gravstenen och gravsplatsen.
Detta är ett urval av vad som finns och vi står gärna till tjänst med ytterligare idéer och råd.